Szomorú hír jött – Véget vetett az életének a milliárdos

Holtan találták meg az amerikai milliárdost, 78 évesen valószínűleg öngyilkosságot követett el.

Thomas Lee családja közleményt adott ki, amelyben részletezik szomorúságukat a 78 éves férfi halála miatt. A New York Post beszámolója szerint a férfi manhattani irodájában halt meg egy lövés következtében, amelyet feltehetőleg saját magának adott le.A Forbes szerint Lee vagyonának becsült értéke 2 milliárd dollár volt a halálakor, vagyis átszámítva 700 milliárd körüli összeg.

A rendőrség szóvivője nem erősítette meg, hogy a férfi öngyilkos lövés következtében halt meg, a halál okát az orvos szakértő fogja meghatározni.

Michael Sitrick, a család barátja és szóvivője így nyilatkozott: „Bár a világ a magántőkeüzlet egyik úttörőjeként és sikeres üzletemberként ismerte, mi odaadó férjnek, apának, nagyapának, testvérnek, barátnak és filantrópnak ismertük. Mindig mások szükségleteit helyezte a sajátja elé.”Thomas Lee finanszírozó és befektető volt, akit a magántőke és kifejezetten a tőkeáttételes ügyletek egyik korai úttörőjeként tartanak számon. 1992-ben felvásárolta a Snapple italgyártó céget, majd két évvel később eladta a Quaker Oatsnak 1,7 milliárd dollárért – ami a 32-szerese volt annak, amennyiért megvette.

A férfit jótékonysági tevékenységéért is ünnepelték, 1996-ban 22 millió dollárt adományozott alma materének, a Harvard Egyetemnek, amelynek egy részét a hallgatók pénzügyi támogatására fordították – írja a BBC.