Szörnyen fiatalon hagyott itt bennünket: 38 évesen, borzasztó körülmények között hunyt el a legismertebb magyar színésznő

Hirek Admin Tuesday 31st January 2023

Az egyik legismertebb magyar színésznő volt a harmincas évek Budapestjén, ehhez képest itthon hírnek sem számított, amikor 1950-ben, 38 évesen tragikus körülmények között elhunyt. Következzék Ágay Irén fájdalmasan rövid élete!

1913-ban született Budapesten, az apja tanítóként dolgozott. Ágay Irén húszévesen már filmezett, a nézők pedig imádták a törékeny szépséget. Az egyik nap Jávor Pállal forgatott, aztán Kabos Gyulával, a vígjátékokat pedig falta a közönség.

Az újságok mindenről részletesen beszámoltak vele kapcsolatban. Például 1935-ben, a Címzett ismeretlen című film forgatásáról is, ahol a külső helyszíneket a Balatonnál, Balatonfenyvesen vették fel, a postahivatalt viszont már Pesten, a filmstúdióban építették fel. Így fordulhatott elő, hogy a filmben Ágay a Balatonnál lépett be az épületbe, de már Budapesten érkezett a postahivatalba.

Megosztás
Szörnyen fiatalon hunyt el Ágay Irén Fotó: Fortepan / Romák ÉvaMegosztás

Az 1937-ben készült, Segítség, örököltem! című film kulisszatitkairól is írtak a lapok. Ott derült ki, hogy Ágay – aki amúgy remek úszó és kiváló lovaspóló-játékos volt – csokornyakkendőt nem tud kötni. A jelenetben ugyanis Uray Tivadar nyakkendőjét kellett volna megkötnie, ám sehogyan sem boldogult vele. Végül fél órát állt a forgatás, ennyi időbe telt, mire megtanították rá.

Comments are closed.