Tegyél hagymát a talpadra, fantasztikus lesz a hatás

Nagyanyáink a hagymát még gyógynövényként is használták, hiszen tele van jótékony anyagokkal. Ezt a módszert érdemes kipróbálni a meghűléses-náthás időszakban, hiszen nem csak akkor segít, ha már beteg vagy, de megelőzésre is kiváló.

A hagyma alapkellék a konyhában, de gyógyításra is kiválóan használható, hiszen az erős illóolajai méregtelenítenek, és segítik megakadályozni a gyulladásos folyamatokat a szervezetben. Érdemes tehát rendszeresen, nyersen enni belőle; de akkor is roppant hatásos, ha éjszakára a talpadra teszed. Így ugyanis az egész szervezetedre kifejti jótékony hatását.

A talpunkon ott a szervezetünk térképe

Nem csoda, hogy piszok jól tud esni egy talpmasszázs, hiszen a talpunkon olyan pontok találhatók, melyek közvetlen összeköttetésben állnak a belső szerveinkkel. A reflexpontok az idegrendszerrel is kapcsolatban vannak. Régen, míg az emberek mezítláb jártak, ezeket a pontokat folyamatosan érte stimuláció, de nem kell eldobni a cipőt ahhoz, hogy ez ma is megvalósuljon: elég éjszakára hagymát tenni a talpadra.

Több fronton támogatja a tested

Ha hagymával a talpadon alszol, a benne található illóolajok és a foszforsav behatol a véráramodba, és közömbösíti a kórokozókat – baktériumokat, vírusokat és csírákat egyaránt. A benne lévő kénvegyületeknek köszönhetően egészséges lesz a hajad és a körmöd, de az izmaid is hálásak lesznek a kezelésért.

A talpra helyezett hagyma az immunrendszert is erősíti, és kellemes mellékhatása a kezelésnek, hogy búcsút inthetsz a lábszagnak; hiszen a hagymában található vegyületek gombaölők, fertőtlenítenek, és semlegesítik a szagokat. A hagymás pakolásnak hála enyhülnek a megfázás, influenza tünetei is.

Csak be kell tenni a zokniba

Ahhoz, hogy a talpadon maradjon éjszakára a hagyma, a legegyszerűbb, ha a zokniddal rögzíted. Mindegy, milyen hagymát használsz, lehet vörös, fehér, lila is. Vágd vastag szeletekre, majd helyezd el a szeleteket a talpadon: jusson a lábujjak mögötti talppárnákra, a talpad közepére, a sarkadra is.

Ahogy rakod a hagymaszeleteket, úgy húzd rájuk a zoknit, így biztosan a helyükön maradnak éjszakára. Csak reggel vedd le a pakolást; könnyen lehet, hogy sokkal energikusabban fogsz ébredni, mint máskor.