Tóth Vera kimondta: Nem jó ez így!

Tóth Vera a törökországi földrengés kapcsán elmondta véleményét mit is gondol az influenszer szakmáról Kifejezetten érdekes a véleménye, mert ezzel úgy általában a magyar újságírás állapotáról is véleményt mondott, meg úgy egyben az egész médiáról.

Arról írt, hogy a török földrengésről lehet olvasni szinte mindenütt fenn van, oldal típusától függetlenül. De ez azt is magával vonzza, hogyha azon a bizonyos oldalon szétnéz az ember, akkor más típusú hírek is eléje gördülnek. „Közben lejjebb görgetek és a következő szalagcím már az, hogy kik a legértékesebb influenszerek, tiktokkerek, internetes emberek, akik a legnagyobb követőszámmal rendelkeznek. Most őket díjazzák, ünneplik, hisz általuk növekszik az eladható tartalom, termék eladási ára. Egymás után jönnek a török események, aztán egy bulvárhír, majd ez. Kisebb zavar van az űrben, hogy a valódi értékek ma mit jelentenek pontosan, globálisan nézve?”

Értékes a mentőfiú, aki éppen most húzott ki a romok alól egy gyermeket, de ugyanúgy értékes egy, az interneten táncoló influenszer is, akiben őszintén szólva én, 38 évesen, nem látok olyan maradandó értéket, ami hozzátenne ehhez a világhoz. De a lényeg az, hogy mindkettőre használjuk az érték, értékes szavakat Nem semmi gondolatmenet, ugye? Vera szerint az influenszerek milliókat keresnek azzal, hogy „olyan menő, hogy ő abból lett valaki, hogy kirakott egy videót, amin összevissza beszél, és ugyan ciki, de mégis oltári népszerűségre tett szert, és ezt ő meglovagolta. Nem jó ez így, gyerekek. Figyeljünk oda a valódi értékekre! Vagyis ismerjük fel őket! Ne állítsam szembe a két világot? De, szembeállítom”

Ez egy nagyon bátor vélemény nyilvánítás.