Újévi lencseleves sonkával és csipetkével

A mindenki által közkedvelt szilveszteri lilahagymás lencsesaláta után, megérkezett a az újévi lencseleves sonkával. A babonák alapján ezt kell fogyasztanunk az új év első napján, hogy a szerencse ránk találjon és sok pénz keressünk.

Az újévi lencseleves sokaknál elmaradhatatlan étel. Ez a variációja nagyon finom, gazdag leves, amiben benne van minden, amitől finom lehet. Készülhet sonkával, vagy füstölt hússal, de aki nem szereti, az akár ki is hagyhatja és kolbászt is tehet bele. A lencseleves kínálható tejföllel, vagy ehetjük anélkül is, de a finom puha kenyér mindenképpen jár mellé. Finom, tartalmas étel, amit általában mindenki szeret. 

Elkészítés:

Ebben ugye füstölt hùs van. Felraktam főni, a sonkát, kivettem mert ugye a felét kisütöttem. A másik felét visszatettem felkockázva. Bele 1 egész hagyma, petrezselyemzöld, fokhagyma, lencse, fűszerek ízlés szerint. 

Később mehet bele a répa, zeller, ki mit tesz bele és mikor kész majdnem a répa, akkor a krumplit is beletesszük, addig csinálok egy fokhagymás rántást, pirospaprikásat. Mikor kihűlt mehet a levesbe, én utána rakom a csipetkét bele. Egyben készre főzöm.