Üzemanyag hiány – Erre a lépésre készül a Mol

Hétfő reggelre közel 500 magyarországi töltőállomáson keletkezett hiány, a Mol ma újból megpróbálta beindítani a karbantartás miatt leállított százhalombattai olajfinomítót.

Abban az esetben, ha az újraindítás nem ütközik majd semmilyen akadályba, sikerül kissé orvosolni a hiányt, de teljesen ez sem oldja majd meg a problémát.

EGYRE TÖBB BENZINKÚTON ALAKULTAK KI HOSSZÚ SOROK, A FŐVÁROSTÓL KEZDVE A KISTELEPÜLÉSEKEN IS ÉRZÉKELHETŐ AZ ÜZEMANYAGHIÁNY. EZ MÁR KÉT HETE ELKEZDŐDÖTT, NAPRÓL NAPRA TÖBB BENZINKÚT JELZI, HOGY NEM TUDNAK BENZINT ÉS GÁZOLAJAT ELADNI, HÉTFŐ REGGELRE KÖRÜLBELÜL 500 TÖLTŐÁLLOMÁS, VAGYIS A HAZAI KUTAK NEGYEDE SZÁMOLT BE HIÁNYRÓL

– nyilatkozta a hvg.hu-nak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu benzinárfigyelő oldal ügyvezetője.

Felhívták a lakosság figyelmét, hogy ahhoz, hogy elkerülhető legyen a benzinkutakon kialakult még nagyobb pánik, csak annyit tankoljanak az autósok, amennyire valóban szükségük is van.

A most kialakult részleges hiány és korlátozás már így is országszerte pánikrohamhoz vezetett, bízunk benne, hogy a Mol-nak sikerrel jár a százhalombattai újraindításos terve és a készlet hiány részben mérséklődik majd.