Váratlan bejelentés – Változnak a gáz és áram számlázások januártól

Hirek Admin Wednesday 1st February 2023

Váratlan bejelentést tett szerda éjjel Lantos Csaba energiaügyi miniszter, ami nagyban befolyásolja majd a fogyasztók rezsicsökkentett fogyasztásait januértól.

Az új bejelentés értelmében a rezsicsökkentett szint felett fizetendő áram- és gázárak sem emelkednek majd.  Ezzel egy időben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke kihirdette két új rendeletét a szerda éjszaka megjelent Magyar Közlönyben.

Az Energiaügyi Minisztérium éjfél előtt nem sokkal közleményben értesítette Lantos Csabát, aki ezután bejelentette, hogy az átlagfogyasztás felett sem emelkednek majd a gáz és az áram árai januártól.

Az átlagfogyasztás alatt és az átlagfogyasztás felett sem változnak majd az árak januártól, ideértve mások mellett a társasházakban vagy többgenerációs családi házakban, az állami és önkormányzati bérlakásokban élőket is.

December 21-én, éjjel a Magyar Közlönyben megjelent ezzel kapcsolatban két fontos rendelet; egyrészt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 19/2022. (XII. 21.) MEKH-rendelete az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm.rendelet szerint egyetemes szolgáltatás keretében vételezett földgáz versenypiaci költségeket tükröző árának meghatározásáról címmel. Illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 20/2022. (XII. 21.) MEKH-rendelete az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm.rendelet szerint egyetemes szolgáltatás keretében vételezett villamos energia lakossági piaci árának meghatározásáról címmel.

Comments are closed.